HSV Service

Pasmans derde op WK Zoetwatervissen voor junioren

8501
28 jul 2008

(foto's: Bram Bokkers) GENT – Het wereldkampioenschap zoetwatervissen in het Belgische Gent heeft wederom een Nederlands succes opgeleverd. De 22-jarige Limburger Ramon Pasmans eindigde keurig op de derde plek.

Deelname aan dit WK werd mogelijk gemaakt door
, en

“Het ging vandaag echt perfect”, reageerde Ramon Pasmans vlak na afloop van de tweede en laatste wedstrijddag. Pasmans kwam aanvankelijk wat moeilijk op gang. Zaterdag werd hij nog vijfde in zijn vak, maar zondag leek alles te lukken bij de 22-jarige wedstrijdvisser uit het Limburgse Voerendaal. Hij ving 5 kilo en 400 gram vis en was hiermee de beste visser in zijn vak. Met een beetje geluk had er nog meer dan een bronzen plak ingezeten, maar Pasmans kon tijdens de eerste wedstrijddag niet voorkomen dat een flinke vis van zijn haak schoot. Dit exemplaar hád hem een hogere klassering kunnen bezorgen, omdat de verschillen tussen de uit 20 landen afkomstige deelnemers klein waren.

Volledige uitslag.

Nederland deed het afgelopen weekend met twee teams mee aan het Wereldkampioenschap zoetwatervissen. De jongste groep, de categorie tot 18 jaar, eindigde op een vijfde plek. In de categorie tot 22 jaar, kwam Nederland niet verder dan een negende plek. Coach Jan van Schendel was na afloop ‘licht teleurgesteld’ in deze klassering. Over de voorbereiding was hij echter meer dan tevreden, alle vissers hadden hun uiterste best gedaan om goed voorbereid aan de wedstrijd te beginnen. “Maar”, reageerde Van Schendel na afloop, “alles valt of staat met het resultaat. En dat had ik vooraf hoger ingeschat.”

Toch is de bronzen medaille van Ramon Pasmans wéér een succes voor Sportvisserij Nederland. Eerder al dit jaar werd het korps van HSV Ons Genoegen uit Roermond wereldkampioen op het WK zoetwatervissen voor korpsen in het Franse Niort. Ook in het zoute water waren de resultaten uitstekend. Op het WK kustvissen voor korpsen, eveneens in Frankrijk t.w. in Montelivet,  kon ook het korps van de Eurovissers uit Bergen op Zoom met het goud om de nek terug naar Nederland. Vorige maand, op het Europees Kampioenschap zoetwatervissen voor landenteams in Tsjechië, sleepte de Nederlandse equipe nog eens een bronzen medaille in de wacht. Vorig jaar waren er successen in de vorm van een wereldtitel Bootvissen voor Eric Goossens en ook Jan Hennekam sleepte op het WK Kustvissen voor Nederland een gouden medaille in de wacht. De bronzen plak die Ramon Pasmans hier dit weekend aan toevoegde, past prima in de stijgende lijn die de Nederlandse wedstrijdvissers de laatste jaren op het internationale podium laten zien.

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.