HSV Service

Hengelwedstrijd in plantsoenvijver is een primeur

6692
28 jul 2008

Bron: destentor.nl. KAMPEN - Hengelaars opgelet! De Hengelaarsvereniging Ons Vermaak en de Kamper Hengellaars Vereniging KHV houden dinsdagavond 26 augustus een unieke viswedstrijd in de stadsparkvijver van Kampen.

De organisatie hoopt honderd hengelaars te kunnen inschrijven voor de eerste hengelwedstrijd in de vijver van het plantsoen.

Voorzitter Remco van Bodegraven van HVOns Vermaak: "Dit is inderdaad nog nooit eerder vertoond. We willen hiermee de hengelsport wat dichter bij de mensen brengen.''

Hengelen is overigens razendpopulair. Van Bodegraven leest dat ook af aan het eigen ledenbestand. "Anderhalf jaar geleden telde onze vereniging zevenhonderd leden, de teller staat nu op 1300.'' 'Ons Vermaak', dat normaal de eigen viswater aan het noorddiep van de gemeente pacht, heeft visrecht in meerdere wateren rondom Kampen, waar zij de visstand beheert. Zustervereniging KHV bestaat al bijna 85 jaar en vist voornamelijk wedstrijden in competitieverband. Ze beginnen het seizoen eind maart en stoppen pas in oktober. Elke zaterdagmorgen wordt een water bevist en wie over het hele seizoen het beste gevist heeft mag zich koningsvisser noemen.

De beide hengelaarsverenigingen werken nauw samen en hebben elk jaar een overleg.

Daar ontstond het idee om samen deze wedstrijd te organiseren. De wedstrijd is kosteloos en wordt als volgt georganiseerd: ben je tien jaar of ouder dan mag je meedoen en kun jij je opgeven.

Opgeven kan per e-mail: wwensink104@home.nl.

Bron: destentor.nl

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.