HSV Service

Emmeloords wijkwater trekt hengelaars van heinde en verre

4025
29 jul 2008

Bron: destentor.nl. EMMELOORD - Hengelsportvereniging 't Poldervoorntje is nog net niet groter dan voetbalclub Flevo Boys - grootste vereniging van Emmeloord.

Maar veel scheelt het niet. "Als het zo doorgaat, dan passeren we ze wel, dit jaar", zegt Eeuwe Weening. Volgens de hengelaar nam het ledental vorig jaar explosief toe: zeventig procent meer leden dan het jaar ervoor. Stand tot nu toe: bijna 1200 leden.

De vereniging was eerder dit jaar betrokken bij het leegvissen van de watergangen in wijkpark-West, vanwege de renovatie van het wijkpark. Elders uitgezet. Maar Weening begrijpt dat er de nodige vissen zijn achtergebleven. Stekelbaars zit er, brasem, een enkele zeelt. Over een jaar of wat is het er weer 'vol'. De hengelclub wil er karpers uitzetten. Mooie vis om te vangen. "Die moet dan worden besteld bij een kweker", zegt Weening. "We hebben gevraagd bij de gemeente wanneer we dat kunnen doen, maar we hebben er nog niets van gehoord."

De hengelsportclub pacht het water in het wijkpark, zoals al het wijkwater in Emmeloord gepacht wordt door de club. Wie er wil vissen, moet lid zijn van een hengelsportvereniging - wat de groei van de club verklaart. Volgens Weening komen er zelfs hengelaars vanuit Achterhoek en Twente naar de polder om er in Emmeloords wijkwater te kunnen vissen. Er zit zat vis, bovendien allerlei soorten. Zelfs beschermde als het 'vetje'. "Dat maakt duidelijk dat het gezond water is."

Bron: destentor.nl.

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.