HSV Service

Gracht Groenlo is te ondiep geworden

8270
29 jul 2008

Bron: gelderlander.nl. GROENLO - De stadsgracht aan de Maliebaan in Groenlo is voor de hengelaars veel te ondiep geworden ten gevolge van werkzaamheden voor Groenlo Vestingstad.

Ze wordt daarom dit najaar uitgebaggerd. Volgens Erik Mentink van de Groenlose Hengelsport Vereniging (HSV) was het de bedoeling de gracht langs de kanten minder diep te maken. "De diepte van voorheen drie meter was te gevaarlijk, vooral voor kinderen, en daarom is die teruggebracht tot een meter, met de grond die vrijkwam bij de reconstructie van de Maliebaan. Maar nu blijkt dat zelfs elf meter van de kant de diepte van het water ook nog maar een meter is, terwijl dat voorheen wel vier meter was. Kennelijk is de grond over de bodem gaan schuiven", aldus Mentink.

Het grondbedrijf Rouwmaat gaat in het najaar het baggerwerk verrichten. Volgens Mentink is de te geringe diepte opgevallen tijdens de grote landelijke hengelsportwedstrijd, die in mei werd gehouden. Daarover kwamen diverse klachten van deelnemers. Daarop stapte het bestuur van de HSV naar de gemeente, die Rouwmaat opdracht gaf.

Om bij de reconstructie van de Kanonsbulten de binnenkant van de gracht een nieuwe beschoeiing te geven wordt het waterpeil er vanaf maandag 11 augustus verlaagd.

Bron: gelderlander.nl

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.