HSV Service

Vissen wegens zuurstofgebrek overgezet naar Maas

6523
01 aug 2008

Bron: blikopnieuws.nl. Buggenum - Rijkswaterstaat gaat vrijdag vissen in de plas Bouxweerd in Buggenum overzetten naar de Maas. Door zuurstofgebrek zullen de vissen massaal sterven als er geen actie wordt ondernomen, zo meldt Rijkswaterstaat.

Enkele weken geleden heeft Rijkswaterstaat een grote hoeveelheid dode vissen in en langs de plas opgeruimd en daarmee de ontwikkeling van botulisme voorkomen. Sindsdien wordt de situatie in de Bouxweerd nauwlettend in de gaten gehouden. Ook is de plas dagelijks aangevuld met vers water dat uit de Maas werd overgepompt. Deze maatregelen blijken echter niet afdoende te zijn. Na het overzetten van de vis is er deze zomer in de Bouxweerd geen gevaar meer voor botulisme door dode vissen in het water.

Beroepsvissers zullen de vissen met netten uit de plas halen en in de naast gelegen Maas zetten. Tijdens het overzetten wordt de vis geteld per soort voor zover dat mogelijk is gelet op de verzwakte toestand van de vissen. Omdat de vis al verzwakt is kan waarschijnlijk niet voorkomen worden dat een gedeelte alsnog sterft.

Bron: blikopnieuws.nl

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.