HSV Service

WK Damesploeg mikt op podiumplaats

6028
01 aug 2008

Vrouwen zijn bezig aan een gestage opmars in de hengelsport, ook binnen het specialisme van het wedstrijdvissen.

Vandaar dat Sportvisserij Nederland ook dit jaar weer met een damesteam op het Wereldkampioenschap sportvissen voor ‘ladies’, waaraan zo’n twintig vrouwenteams deelnemen, is vertegenwoordigd. Bij hun allereerste optreden vorig jaar in het Spaanse Toledo, gaven de Oranjemeiden met een prachtige zesde plaats direct hun visitekaartje af. Dit jaar liggen er in Hongarije nieuwe kansen voor Anja Groot (19), Anouk van de Belt (16), Ingeborg Audenaerd (26), Jessica Vos (16), Melissa Bisschop (17) en de vrouwelijke nestor van de ploeg Ria Dekker (48). Zij zijn onder leiding van de coaches Jan van Schendel, Willem Raven en André Schipper inmiddels volop in training voor het WK.

Het Wereldkampioenschap vindt op 16 en 17 augustus plaats aan een afgesloten arm van de rivier de Tisla bij het plaatsje Szolnok. Hier kan zowel met lange vaste hengels als met matchhengels (werphengels met dobbers) worden gevist op witvis, giebels en kleine meervallen. In dit water zwemt ook grote karper, maar de kans om deze te vangen is klein. Het wordt vooral een secure en snelle visserij op veel en niet al te grote vissen, waarbij vangsten van vijf à zes kilo een goed resultaat zijn. Vanaf 11 augustus starten de officiële trainingen op het parcours en zijn ook de Nederlandse dames aan de Tisla te vinden. Titelfavorieten zijn de Britten, Italianen en thuisland Hongarije, maar wellicht kan Nederland opnieuw voor een verrassing zorgen.

Sponsors:
 en 

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.