HSV Service

Waterschap bestrijdt eendenkroos

10326
12 aug 2008

Bron: bndestem.nl. BERGEN OP ZOOM - Het kroos dat de vijver in het Anton van Duinkerkenpark zo'n gifgroene kleur gaf verslechtert wel degelijk de waterkwaliteit. Het zuurstofgehalte neemt af.

Foto: Cees Buijs ( links) en Guido Elzakkers van waterschap Brabantse Delta scheppen het eendenkroos uit de vijver van het Anton van Duinkerkenpark.

Om vissterfte te voorkomen is het Waterschap Brabantse Delta samen met de gemeente Bergen op Zoom het kroos aan het verwijderen.

"We merkten vorige week dat het zuurstofgehalte in de parkvijver en in het water bij Het Ravelijn erg laag was", verduidelijkt Jan de Vijlder van het waterschap. "Door het eendenkroos komt er geen licht in het water, is er geen plantengroei en daardoor niet voldoende zuurstof."

Om het probleem te tackelen wordt het water nu belucht en wordt het kroos verwijderd.

"De beluchter in de parkvijver laat het water rond het eilandje circuleren. Tegelijkertijd is er een scherm aangebracht in het water dat het groene kroos opvangt", vertelt De Vijlder. Vandaag wordt het kroos uit het water geschept. Door de beluchting is de waterkwaliteit volgens De Vijlder al een stuk verbeterd. "Het is een preventieve maatregel om vissterfte te voorkomen."

Ook het water bij Het Ravelijn wordt belucht. Eind deze week moet het werk klaar zijn.

Bron: bndestem.nl.

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.