HSV Service

Twee Drentse meiden naar WK vissen

9297
14 aug 2008

Bron: rtvdrenthe.nl. SPORTVISSEN - Twee Drentse meiden doen zaterdag en zondag mee aan het vijftiende wereldkampioenschap zoetwatervissen in het Hongaarse Szolnok, honderd kilometer ten oosten van de hoofdstad Budapest.

Foto: V.l.n.r. boven Ingeborg Audenaerd, Melissa Bisschop, Anouk v.d. Belt, Anja Groot, Jessica Vos en Sandra Claessen. V.l.n.r. onder coaches Willem Raven, Jan van Schendel en André Schipper.

Het zijn de zestienjarige Anouk van der Belt uit Zwiggelte en de zeventienjaige Melissa Bisschop uit Wijster. Er doen aan het WK zeventien landen mee.

De twee dames vissen hun tweede WK. Vorig jaar werden ze met het Nederlandse team zesde. Dat ze er wat van kunnen hebben ze bewezen tijdens de Federatie Kampioenschappen. Melissa werd daar kampioen en Anouk wer derde in een deelnemersveld dat verder vooral bestond uit jongens. Deze week zijn de twee Drentse deelnemers in Hongarije aan het trainen. Dat betekent twee keer per dag gedurende drie uur vissen. Er wordt in Szolnok gevist in een afgesloten tak van de rivier de Tisza. Deze rivier is tussen de drie en vier meter diep, 1250 kilometer lang en zo'n honderd meter breed.

Bron: rtvdrenthe.nl

Meer over het WK Dames zoetwatervissen.

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.