HSV Service

WK belooft goede vangsten

7870
23 okt 2008

Wereldkampioen Eric Goossens toont op de foto een door hem gevangen gul.

Als de weergoden meewerken en de vloot sportvisboten van het Wereldkampioenschap Bootvissen de Noordzee op kan, zijn de vooruitzichten voor wat betreft de vangsten bijzonder goed. Bij trainingen van de Nederlanders, afgelopen maandag en dinsdag op de Noordzee, kwamen naast platvis en gul (jonge kabeljauw) vooral flinke aantallen grote wijtingen tot wel 35 centimeter lengte aan boord. Een oefensessie op de Oosterschelde, de uitwijkplaats indien het straks stevig waait, leverde op woensdag vooral veel steenbolk op.

Bondscoach Wil Franken volgt met grote interesse de weersvoorspellingen voor de komende dagen. “Uiteraard gaan we als het even kan de zee op. Maar als ik naar de windverwachting van aanstaande zondag kijk, dan ben ik bang dat de officiële training sowieso op de Oosterschelde gaat plaatsvinden – daar valt altijd wel een oppertje te vinden. Daarna bekijken we van dag tot dag wat de mogelijkheden zijn. Mijn jongens zijn in ieder geval op alles voorbereid.”

Het team van Sportvisserij Nederland met coach Franken, Marcel Waldschmit, Arjan Rijnberg, Geerd de Bruijn, Piet de Kramer en regerend individueel wereldkampioen Eric Goossens, verwacht vooral veel tegenstand van de Engelsen, Duitsers, Belgen en Italianen. Goossens hoopt dat er veel vis te vangen is en het vis- en vangtempo hoog ligt, dan is hij op zijn best om zijn titel proberen te verdedigen. Ook zijn teamgenoten zijn stuk voor stuk in staat om zonder het teambelang uit het oog te verliezen individueel hoog te scoren.

Het WK Bootvissen vindt plaats vanuit het Zeeuwse Colijnsplaat en wordt georganiseerd door Sportvisserij Nederland. De deelnemers komen uit vijftien verschillende landen en zullen drie dagen lang vanaf diverse visboten de strijd met elkaar aanbinden op de Noordzee of Oosterschelde.

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.