HSV Service

Ierse vissers in problemen op Noordzee

6665

Bron: hvzeeland.nl. NEELTJE JANS - De reddingboot Koopmansdank is donderdag een sportvisboot te hulp geschoten die in problemen was gekomen.

De tien meter lange boot, met aan boord zeven Ierse vissers, was op de Noordzee aan het varen in de buurt van boei R5 toen de schroef het begaf. De KNRM heeft het bootje onder het toeziend oog van diverse andere watersporters naar de haven Roompot Marina gesleept.

De vissers waren overigens hun gloednieuwe boot 'The Pirate' aan het uitproberen toen het probleem zich voordeed. Ze deden dat om voorbereid te zijn op het visfestijn dat na dit weekend plaats vindt. Het 44e WK bootvissen wordt dit jaar gehouden in Nederland.

De Sportvisserij Nederland is de organiserende partij. De wedstrijden, die vanuit Colijnsplaat worden gestart, worden gedurende de week van 27 t/m 31 oktober gehouden op de Noordzee. Een 15 tal landen doen mee aan dit kampioenschap.

Bron: hvzeeland.nl

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.