HSV Service

Nederlandse ploeg winnaar 1e dag WK Bootvissen

7754
27 okt 2008

De 1e wedstrijd van het WK Bootvissen vond plaats op de Noordzee in de monding van de Oosterschelde ter hoogte van Oostkapelle, tussen de boeien R3 en R7 (Roompotgeul). De wind was westelijk, kracht 4 à 5 beaufort met een afvlakkende golfhoogte van ongeveer tussen 1 en 1½ meter.

Het was goed weer; de gehele dag scheen een zonnetje en het was droog. Totaal is er aan vis 273 kilo en 910 gram gevangen. De vangsten bestonden voornamelijk uit wijting met daarnaast gulletjes en een aantal grote mooie tongen.

De dagwinnaar was Marc Lefrere van het Franse team; hij wist op de Joanel 33 vissen binnen te halen met een totaalgewicht van 7520 gram. Op de 2e plaats eindigde David Baljo van het Kroatische team op de Happy Fisherman met 7180 gram, terwijl de Belg Georges Vermeiren met 5.840 gram de 3e plaats innam.
Bij de teams tellen de beste 4 resultaten; het slechtste individuele resultaat valt af.

Het team dat na de eerste dag het landenklassement aanvoert is het team van Nederland met 26 klassementspunten, een totaal aantal vissen van 89 en een totaalgewicht van 21.620 gram. Tweede werd het team van België met 72 klassementspunten, terwijl Frankrijk 3e werd met 73 klassementspunten.

Klik hier voor de gehele uitslag

Eric Goossens, Marcel Waldschmit, Piet de Kramer en Arjan Rijnberg werden allemaal 1e op hun boot en behaalden daarmee de 5e, 6e, 7e en 8e plaats. Geerd de Bruijn werd 2e op zijn boot en kwam op de 13e plaats in het individuele klassement.
Piet de Kramer wist de zwaarste vis binnen te halen, t.w. een kabeljauw van 1430 gram. 

              
       De mooie tong van Piet de Kramer                     Wachten op de uitslag

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.