HSV Service

Nederland Wereldkampioen Bootvissen 2008

8440
30 okt 2008

In het Zeeuwse Colijnsplaat is de Nederlandse ploeg de nieuwe Wereldkampioen Bootvissen. Op de foto van links naar rechts Arjan Rijnberg, Geerd de Bruijn, Piet de Kramer, Eric Goossens, Marcel Waldschmit en coach Wil Franken. Na alle spanningen hebben zij reden tot lachen.

Doordat zij de 1e dag een eerste plaats, de tweede dag een 3e plaats en de slotdag een 2e plaats hebben behaald, zijn zij met 6 klassementspunten overtuigend Wereldkampioen geworden. Tweede werd Frankrijk met 10 klassementspunten (3, 2 en 5), terwijl onze zuiderburen tekenden voor de 3e plaats (13 pnt. 2,7 en 5).


Volpini beseft dat hij de nieuwe Wereldkampioen is.

Bij de Individuele deelnemers behaalde Marco Volpini van Italië met 20 klassementspunten de titel, terwijl Arjan Rijnberg (29 pnt.) het zilver binnenhaalde. Op de 3e plaats eindigde Marc Lefrere uit Frankrijk (36 pnt.). Eric Goossens viel net buiten de medailles; hij behaalde ook 36 klassementspunten maar doordat de beste dagklassering van de Fransman een 1 was en van Eric een 5, ging Marc Lefrere voor. Geerd de Bruijn, Piet de Kramer en Marcel Waldschmit behaalden resp. de 8e, 20e en 25e plaats.

Vandaag (donderdag) vindt om 19.00 uur in Hotel V.d. Valk in Goes de prijsuitreiking plaats, waarbij voor onze Nederlandse ploeg het Wilhelmus zal klinken. Aansluitend volgt voor de ploegen en genodigden, waaronder de burgemeester van gastgemeente Noord-Beveland, een slotbuffet. Vrijdagmorgen vertrekken alle ploegen weer naar huis.

Mede dankzij de inzet van alle vrijwilligers, schippers en de bijdragen van de diverse sponsors is dit Wereldkampioenschap een groot succes geworden en een visitekaartje voor onze organisatie. Hotel V.d. Valk was een prima lokatie om alle ploegen en organisatie te huisvesten.

Klik hier voor de totaal uitslag (PDF)

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.