HSV Service

Waterschap uniformeert contracten met hengelsportverenigingen

6757
03 nov 2008

Dijkgraaf en Heemraden van Waterschap Vallei & Eem hebben besloten om nieuwe huurovereenkomsten met alle elf hengelsportverenigingen en zeventien particulieren op te stellen die visrechten huren van het waterschap.

Op dit moment zitten er nogal wat verschillen in de contracten en in huurprijzen. Het waterschap wil de visrechten vanaf 2009 verhuren voor het symbolische bedrag van €1,-. Het waterschap wil zo de samenwerking met de hengelsportverenigingen bevorderen.

Net als elders in Nederland kent Waterschap Vallei & Eem een zogeheten Visstandbeheerscommissie (VBC). In deze commissie, die sinds 2007 actief is, zijn alle hengelsportverenigingen vertegenwoordigd. De VBC is vooral bedoeld om afspraken te maken met de sportvissers, zodat de waterkwaliteit van viswateren gezond blijft en er een gezonde, natuurlijke visstand ontstaat of behouden blijft.

In de nieuwe overeenkomsten komt ook te staan dat hengelsportverenigingen verplicht deel moeten nemen aan de Visstandbeheerscommissie, een visplan moeten opstellen en moeten meewerken aan visonderzoek. Door het hanteren van een symbolische verhuurprijs loopt het waterschap jaarlijks ongeveer € 2700,- aan inkomsten mis. Dat weegt volgens het waterschapsbestuur op tegen een betere samenwerking met de visverenigingen en vergroting van het draagvlak voor het waterschapswerk.

Bron: Waterschap Vallei & Eem

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide