HSV Service

Wet- en regelgeving sportverenigingen

4417
04 nov 2008

Alle bestuurders en medewerkers van hengelsportverenigingen hebben bij hun verenigingsactiviteiten te maken met de Nederlandse wet- en regelgeving. Iedere Nederlander wordt geacht goed op de hoogte te zijn van deze wetten en regels.

Praktisch gezien is dat vrijwel onmogelijk, maar als de wetten en regels binnen de vereniging per ongeluk worden overtreden, bent u als bestuurder wél verantwoordelijk.

Om bestuurders bij hun taken te ondersteunen heeft het NOC*NSF een vernieuwde brochure “Wet- en regelgeving voor sportverenigingen” uitgegeven. Aan de hand van de brochure kunt u snel nagaan of de zaken binnen uw vereniging goed geregeld zijn, of dat u moet bijsturen.
De brochure is ingedeeld aan de hand van de diverse taken binnen een vereniging. Zo zijn er aparte hoofdstukken voor bestuurders, voor vrijwilligers en – voor grote verenigingen met een eigen clubgebouw - de horeca. Achter in het boekje is een trefwoordenregister opgenomen.

Als bestuurder van een hengelsportvereniging is het bijzonder nuttig om het PDF-bestand van de brochure eens grondig door te lezen. Sla het op, print het uit en breng uw medebestuurders op de hoogte!

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide