HSV Service

Mensen die niet vissen, weten niet wat ze missen!

4907
10 nov 2008

Bron: Krant Groot Voorschoten. VOORSCHOTEN - "Mensen die niet vissen, weten niet wat ze missen", lachten vicevoorzitter Ruud Zandvliet en Cees van der Voorst, penningmeester van de Voorschotense Visserij Belangen. Afgelopen zaterdagdag vierde de vereniging haar 25-jarig bestaan met een receptie in buurthuis Vlietwijk.

"Het is ontstressen", antwoordt Ruud desgevraagd op de vraag waarom vissen nou zo leuk is. "En je bent in de natuur, lekker buiten."

Op 2 november 1983 werd de VVB opgericht door Jan de Snaijer en Jaap Teske. Ze begonnen met 80 leden en kregen het exclusieve visrecht in Voorschoten. De VVB werd in 2003 Uitgeroepen als visstandbeheerder van het jaar van wege het vele werk om Park Rosenburgh visvriendelijk te maken. En er is nog meer werk te verzetten want "de Voorschotense water kwaliteit is slecht", menen beide heren."Wij controleren regelmatig.

Het zuurstofniveau moet minimaal 5 mg/l zijn. Hier komt dat meestal niet boven de 3 uit. Niet alleen in Noord- Hofland hoor, maar overal in het dorp. In feite moet alles losgekoppeld worden van de overstort en pas dan kun je iets van het probleem oplossen. Maar dat moet de gemeente doen en dat zit wel in de planning, het gaat ons alleen niet snel genoeg. "Ook wethouder Van Dunné was aanwezig op de receptie. Hij bood, namens de gemeente, de vereniging een vierde invalide visplek aan.

De VVB is ook actief met de jeugd. Geeft cursussen over het vissen en de flora en fauna. "We leren ze alles over de natuur. Hoe duurzaam vissen is. Kinderen die aan de cursus meedoen blijven vaak lid. Leuk!" En het werkt want de VVB heeft inmiddels 520 leden en breidt nog steeds uit. "Zeker sinds leden met een vispas via een machtiging van AZHB ook met maximaal twee hengels in de Vliet mogen vissen. Daar zit snoekbaars en snoek. Dat misten we." Nog wensen: "Jazeker, een eigen onderkomen. Dat hebben we nog niet."

Meer info: www.vvb-voorschoten.nl.

Bron: Krant Groot Voorschoten.

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide