HSV Service

Nieuwe visbotenhaven Nijkerk

7416
11 dec 2008

Bron: Gemeente Nijkerk. Op zaterdag 13 december 2008 om 15.30 uur draagt wethouder Bert de Graaf de geheel vernieuwde visbotenhaven aan de hengelsportvereniging Hoop op Geluk over.

De gemeente Nijkerk heeft net buiten de sluis een visbotenhaven in beheer. Deze haven wordt verhuurd aan Hengelsportvereniging Hoop op Geluk.

De omstreeks 1977 aangelegde steigers waren aan vervanging toe. Begin 2008 is er gestart met de voorbereiding van de vervanging van de steigers. Een projectgroep, bestaande uit een projectleider van de gemeente Nijkerk en twee bestuursleden van Hoop Op Geluk hebben gezamenlijk de randvoorwaarden bepaald voor de nieuwe indeling van de haven.

Subsidie uit het fonds ‘Verbetering sportvisserijmogelijkheden’

Door Sportvisserij Nederland, de sportvisserij koepelorganisatie, is een subsidie uit het fonds ‘Verbetering sportvisserijmogelijkheden’ toegekend. Door zelfwerkzaamheid van de vrijwilligers van Hoop Op Geluk is de investering van de gemeente circa 40% lager geworden. Hierdoor is de huurverhoging voor Hoop op Geluk beperkt.

Onderhoudsvrije steigers

Voor de steigers is een concept ontwikkeld waarbij de vereniging zelf in staat is door zelfwerkzaamheid geld te besparen tijdens de montage van de steigers. De steigers zijn volledig onderhoudsvrij.

Een steiger bestaat uit betonnen drijvers met een gegalvaniseerd frame en als loopvlak is gekozen voor een met glasvezel versterkt kunststof rooster. Ook dit rooster is een noviteit. Er is gekozen voor drie hoofdsteigers met toegangsbruggen.
De uithouders zijn te verschuiven zodat de boxmaat in breedte versteld kan worden. Vele vrijwilligers van Hoop Op Geluk hebben geholpen bij de sloop van de haven en de opbouw van de nieuwe steigers.

De gemeente Nijkerk heeft dit jaar ook het hek en de bestrating rondom de haven vernieuwd zodat de haven er weer prachtig bij ligt.

Bron: Gemeente Nijkerk

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide