HSV Service

Vrijwillig opruimen voor schone oevers en goodwill

6126
29 jan 2009

Bron: Het Visblad feb. '09. In een tijd waarin individualisering hoogtij viert nemen veel hengelsportverenigingen hun verantwoordelijkheid door schoonmaakacties te organiseren. “Zulke dagen zijn gezellig en het levert naast een schone oever ook nog eens flink wat goodwil op.”

Van piepkleine verenigingen tot kolossen als HSV Groot Rotterdam, ze willen allemaal viswater zonder vuil langs de waterkant. Deze laatste organiseerde afgelopen najaar een grote schoonmaakactie in de recreatiegebieden Rottemeren, Lage Bergse Bos en de Bleiswijkse Zoom. Dit zijn stuk voor stuk drukbeviste gebieden waar ook veel recreanten komen.

Aanhangers vol
Arend Termorshuizen, voorzitter karperafdeling en bestuurslid Groot Rotterdam, ging samen met zo’n 20 andere vrijwilligers op pad. Termorshuizen: “Vaak worden sportvissers op de troep aangekeken, maar minstens de helft is niet van sportvissers afkomstig. Dat neemt niet weg dat hengelaars ook afval achterlaten en dus hebben we de handen flink uit de mouwen gestoken.” In totaal zijn bij deze actie drie grote aanhangers vol vuil opgehaald.
In het Noorden van Nederland rekruteerde Karper Club Nederland in samenwerking met Hengelsportfederatie Oost Nederland, HSV Het Vette Baarsje (Hoogeveen), De Brasem (Dalfsen) en de betreffende gemeenten enkele tientallen jonge vrijwilligers. Zij veegden de oevers van ondermeer de Bellingermeer, het Brouwersgat en de Stobbenplas schoon. In totaal haalden de cracks hier ruim 800 kilo vuil op. Omwonenden van de viswateren reageerden positief op de schoonmaakactie.

Stop de persen!
Hoe normaal je het organiseren van een schoonmaakactie ook vind, de media zijn opmerkelijk vaak geïnteresseerd in zulke initiatieven. Stel daarom altijd een persbericht op en stuur deze een week voor de bewuste dag naar de lokale en regionale kranten, radio en tv. Grote kans dat dit leuke publiciteit voor je vereniging oplevert!

Bron: Het Visblad feb. '09

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.