HSV Service

Weet wat er zwemt met HVR: doe mee!

6954
30 jan 2009

Bron: Het Visblad, feb. '09. Als hengelsportvereniging wil je graag weten hoe de visstand van je water er uit ziet. Je kunt daartoe natuurlijk een visserijkundig onderzoek laten verrichten, maar daar hangt in sommige gevallen een financieel plaatje aan.

Zonder dat bestuurders het vaak weten, doen veel leden van hun vereniging al mee aan hengelvangstregistratie. Zij voeren hun vangstgegevens in via vangstenregistratie en leveren belangrijke informatie over de visstand aan bij Sportvisserij Nederland. Deze gegevens zijn echter ook voor de vereniging zelf zeer waardevol. Daarom is het raadzaam om per vereniging een HVR-coördinator aan te stellen die de vangstgegevens van haar leden kan controleren.

Net zoals de penningmeester kijkt of de geldstromen binnen de club gezond zijn, kan de HVR-coördinator van achter zijn pc nagaan of de visstand op orde is. Natuurlijk zijn er altijd vissen die zich niet of nauwelijks laten vangen, waaronder heel kleine visjes en ‘heel slimme’ vissen. Maar over de hele linie ontstaat er een betrouwbaar beeld van de visstand dat kan helpen het beleid (nog) beter af te stemmen op de wensen van de leden.

Meld je aan!
Lijkt het jou leuk om HVR-coördinator te worden, neem dan contact op met het bestuur van je vereniging. Als je meer wil weten over de functie zelf, dan kun je bellen met Ruud Pannekeet van Sportvisserij Nederland (030-6058400).

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide