HSV Service

Stichting Sportvisserijcombinatie Zuid-Holland

7800
15 apr 2009

De hengelsportverenigingen ’s-Gravenhaagse HSV, HSV Groot Rotterdam en Sportvisserijbelangen Delfland (“G3” = “Grote 3”) hebben ultimo maart 2009 een stichting opgericht, waarbinnen onder meer een aantal gemeenschappelijke activiteiten zal worden ondergebracht.

De oprichtende verenigingen behouden, als federatielid, hun rechtstreekse relatie met de Federatie van Hengelsportverenigingen Zuidwest Nederland (aangesloten bij Sportvisserij Nederland).

De Stichting Sportvisserijcombinatie Zuid-Holland (SCZH) beoogt niet een overkoepelende organisatie van de G3 te zijn, maar is gericht op het formeel gestalte geven aan en de verdere uitbouw van de al tientallen jaren bestaande, hechte samenwerking tussen de drie verenigingen.

Van belang is de verwachting, dat binnen het SCZH-verband aanzienlijke voordelen zijn te behalen, zowel financieel als voor de continuïteit van de verenigingen. Denk hierbij als voorbeeld aan een gezamenlijke (decentrale) ledenregistratie, die naadloos aansluit op de centrale ledenadministratie van Sportvisserij Nederland.

Een ander voorbeeld is de mogelijkheid van het huren of verwerven door SCZH van grotere viswaterobjecten, die voor de verenigingen individueel, in financiële zin wellicht nauwelijks te behappen zijn.

In stichtingsverband zal ook verder gaan worden gewerkt aan harmonisatie en uniformiteit: de oprichters hechten er aan onderlinge afspraken vast te leggen en binnen de Stichting te bezegelen. Ook zal binnen de Stichting verenigingsbeleid onderling op elkaar worden afgestemd.

SCZH heeft haar zetel in Rotterdam en zal worden gehuisvest binnen het verenigingsgebouw van Groot Rotterdam. Het stichtingsbestuur wordt gevormd door de dagelijkse besturen van de oprichters en telt dus negen leden.

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.