HSV Service

Nationale Topcompetitie naar Beukerskanaal

7642
28 apr 2009

Het Beukerskanaal vormt op zondag 3 mei het decor voor de derde wedstrijd in de Nationale Topcompetitie. Dit kanaal ten zuidwesten van Steenwijk staat bekend als een lastig water: bij het Noord Oostelijk Kampioenschap dat hier op 11 april jl. plaatsvond, ving de winnaar vijf kilo vis. Aan de cracks van de Nederlandse wedstrijdtop de uitdaging om hier een beter resultaat neer te zetten.

Daarbij zullen ze wel alles uit de kast moeten halen, want het Beukerskanaal is een erg technisch water. De vangsten bestaan voornamelijk uit bliekjes, voorntjes en posjes – brasem is een bonusvis. Omdat er maar weinig stroming in het water zit, kan er ook op een afstand van 11 tot 13 meter nog licht en secuur worden gevist. Een op dit kanaal vaak gehanteerde tactiek is om dicht onder de kant middels kleine vis van de nul af te komen, om daarna op 13 meter voor de grote vis te gaan. Ook de matchhengel kan op het Beukerskanaal zeer effectief en zelfs beslissend zijn.

De verrichtingen van de top van de Nederlandse wedstrijdvisserij zijn op zondag 3 mei van 11.00 tot 15.00 uur langs het Beukerskanaal te volgen. Het aantal van 189 deelnemers betekent een nieuw record en staat garant voor een goed gevulde waterkant. Toeschouwers zijn van harte welkom bij deze wedstrijd die wordt gevist tussen de Heerenbrug bij Steenwijk en de brug bij Giethoorn Noord.

-> Meer over de Nationale Topcompetitie

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.