HSV Service

Clarinda van der Zande-Rijnberg nieuwe bondscoach van het Nederlandse Damesteam Kustvissen

6675
30 apr 2009

Het Nederlandse Damesteam Kustvissen heeft een nieuwe bondscoach gevonden in de persoon van Clarinda van der Zande-Rijnberg (32) uit Oud-Vossemeer. Zij is in het bezit van een ruime ervaring als wedstrijdvisser en coach en zal proberen deze te gebruiken om de prestaties van de Nederlandse dames bij het kustvissen naar grote hoogten te stuwen.

Haar eerste taak is het coachen van het Nederlandse damesteam bij het WK Kustvissen dat van 10-18 oktober in Budva, Montenegro zal worden gehouden.

Clarinda van der Zande-Rijnberg is afkomstig uit een familie van zeesportvissers – broer Arjan Rijnberg is een zeer succesvol lid van diverse nationale zeevisteams – en werd reeds op haar elfde Nederlands jeugdkampioen. Als junior kwam ze daarbij twee maal voor Nederland uit op WK’s. Na de overstap naar de damescategorie te hebben gemaakt, viste Clarinda steevast mee in de top bij de Nederlandse kampioenschappen en nam ze zes keer deel aan het WK. Tevens is ze lid van het A-team kustvissen van de European Federation of Sea Anglers waarmee ze op diverse Europese kampioenschappen uitkwam.

Tijdens haar carrière als wedstrijdvisser legde ze ook al de basis voor haar huidige functie als bondscoach. Zo heeft Clarinda in jaren waarbij ze niet in de nationale selectie zat, de coaching van het damesteam op zich genomen bij drie wereldkampioenschappen. Tweemaal gebeurde dit in de vorm van een duofunctie, één keer was zij alleen eindverantwoordelijke. In combinatie met haar ruime wedstrijdervaring als deelnemer aan nationale en internationale zoute topwedstrijden, zorgt dit ervoor dat zij de nodige bagage meebrengt om het Nederlandse Damesteam Kustvissen van een nieuwe impuls te voorzien.

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.