HSV Service

Nederland dertiende op WK Korpsen Zoet

5293
16 jun 2009

Het SPRO-team van HSV De Dobber uit Hardenberg is dertiende geworden op het WK Korpsen in Slowakije. Deze plek precies in de middenmoot was het resultaat van een sof op dag één en een topprestatie op dag twee.

"Dit was een onvoorstelbare wedstrijd zoals ik die nog maar zelden heb gezien", zegt bondscoach Jan van Schendel in een terugblik. "Eigenlijk waren er twee teams die er bovenuit staken: Servië en Hongarije. De rest volgde op vrij grote afstand. Daarbij was het bizar om te zien dat de meeste teams die het op de eerste dag slecht deden, zich op de tweede dag wisten te herstellen – en andersom."

Op de Nederlanders was het eerste scenario van toepassing. Van Schendel: "Op de eerste dag eindigden we met 47,5 punten als voorlaatste, een zeer teleurstellend resultaat. Die dag hadden we het tactisch gezien niet perfect ingeschat." Maar op dag twee herstelde de Nederlandse ploeg zich sterk. "We wonnen met 22 punten het dagklassement op een dag dat de visserij nog slechter, en ook weer iets anders, was dan de dag ervoor. Werkelijk een bizarre visserij en ervaring. Bovendien won John Vasse, reserve tijdens de eerste dag, op dag twee zijn vak en de gehele wedstrijd met 4650 gram."

De optelsom van de twee daguitslagen maakte dat Nederland uiteindelijk als dertiende van de 26 deelnemende landen eindigde op het WK Korpsen Zoetwatervissen.

Einduitslag:
1. Servië – 44 pnt.
2. Hongarije – 47,5 pnt.
3. Engeland – 57 pnt.

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.