HSV Service

Overnachten bij nachtvissen weer mogelijk

7232
17 jun 2009

Bron: weblogzwolle.nl. Zwolle - Het college van B&W verleent ontheffing aan de leden van visserijvereniging ‘De Hengelsport’ om bij het nachtvissen gebruik te maken van een schuiltent langs de waterkant. Eerder was dit geregeld in de Wet Openluchtrecreatie, maar die is komen te vervallen.

Er wordt op toegezien het nachtvissen geen overlast veroorzaakt.

Het nachtvissen is bij wet geregeld. Het is vooral voor karpervissers een belangrijk onderdeel van de hobby. Nachtvissers gebruiken vaak een schuiltent om zich te wapenen tegen koude, regen en wind. Om te voorkomen dat iedereen zijn tentje zomaar ergens neerzet was voor de vissers een uitzondering gemaakt in de Wet Openluchtrecreatie. Dat heeft nooit tot problemen geleid.

De visserijvereniging ziet toe op de naleving van de voorschriften met eigen Bijzondere Opsporingsambtenaren. Een sportvisser die zich niet houdt aan de voorschriften wordt de eerste keer al direct voor één periode uitgesloten en wordt bij een tweede keer het lidmaatschap ontnomen. Toen de Wet Openluchtrecreatie van rijkswege kwam te vervallen was het aan de gemeente om het overnachten bij het nachtvissen te regelen, wat bij deze is gebeurd.

Bron: weblogzwolle.nl

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.