HSV Service

Voormalig VNV-voorzitter Joost Stolk ontvangt erespeld van Sportvisserij Nederland

6555
22 jun 2009

Aan Joost Stolk, oud-voorzitter en erelid van de VNV, is op 19 juni de zilveren erespeld van Koninklijke Sportvisserij Nederland toegekend.

Deze landelijke onderscheiding werd hem thuis in Heiloo overhandigd in aanwezigheid van zijn vrouw Inge, Paul en Jo Blokdijk en directeur Joop Bongers van Sportvisserij Nederland. Bestuurslid Hans Spruijt had de eer het zilver op Joost’ borst te ‘prikken’.

Niet alleen de VNV is Joost veel dank verschuldigd, maar ook de rest van de georganiseerde hengelsport. Hij keek echt verder dan het topoog van zijn vliegenhengel. Zo is hij bijvoorbeeld ook voorzitter geweest van de ‘Alkmaarse’, een grote hengelsportvereniging, en heeft hij bijgedragen aan de invulling van de rol van specialistenverenigingen binnen de georganiseerde hengelsport. Hans Spruijt prees hem om de kwaliteit van zijn langjarige inbreng, de hoge morele standaard die Joost hanteert, en het zien van de bredere maatschappelijke context van de sportvisserij.

En natuurlijk ook een beetje omdat Joost al decennia een begenadigd bouwer is van splitcane vliegenhengels die naar een select en gezegend gezelschap liefhebbers gaan. Joost nam zijn erespeld vol gaarne aan, vond dit eerbetoon ‘geweldig’ en gaf een totaal verraste Joop Bongers een zelfgebouwde splitcane vliegenhengel compleet met reel en vliegenlijn cadeau.
Door een operatie was Joost nog net iets te slecht ter been om naar de algemene ledenvergadering van Sportvisserij Nederland eerder in juni in Putten te komen voor deze uitreiking. Inmiddels gaat het met de dag beter met Joost.

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.