HSV Service

Controles Veerse Meer weer gestart

6225
23 jun 2009

Bron: zeeuwseregio.nl. MIDDELBURG - Sinds dit weekend wordt er weer gesurveilleerd rond het Veerse Meer. Dat meldt het Waterschap Zeeuwse Eilanden (WZE).

In samenwerking met tien instanties worden controles gehouden om overlast voor en door recreanten en omwonenden te voorkomen. De surveillances worden vooral ingezet om de preventieve werking. De doelstelling is om overlast te voorkomen en nadrukkelijk niet om toeristen weg te jagen of ongastvrij over te komen.

Zo wordt er in het begin van de avond vaak een praatje gemaakt met mensen waarvan het lijkt of ze bijvoorbeeld op een parkeerterrein willen overnachten om hen voor te lichten over de regels in Nederland met betrekking tot ‘wild’ kamperen. De politieagenten en buitengewoon opsporingsambtenaren die de surveillances uitvoeren weten vaak op welke campings nog plaats is en verwijzen mensen daar naartoe. Verdere overtredingen die de teams vaak tegenkomen zijn open vuur, baldadigheid, crossen, harde muziek, vernielingen, wild- en visstroperij, dealen van drugs, dumpen van afval, diefstallen, te hard varen of buiten de afgebakende gebieden varen van waterscooters of snelle motorboten.

Positieve reacties

De extra surveillances vinden zomers 's avonds, 's nachts en in de weekenden plaats. De surveillances zijn in 2003 op initiatief van het waterschap gestart omdat er veel klachten waren bij bewoners en bedrijven rondom het Veerse Meer. In die tijd werd er veel geklaagd over drugsdealen op de parkeerplaatsen bij diverse horecagelegenheden en wild kamperen kwam ook veel voor. In de loop der jaren zijn steeds meer gemeenten, politie-eenheden en andere organisaties betrokken geraakt bij de surveillances. Als neveneffect heeft de samenwerking ook een goed effect op samenwerking tussen de deelnemende organisaties in de rest van het jaar. Bovendien heeft het waterschap de afgelopen jaren veel positieve reacties gekregen over de surveillances en de afname van overlast in het gebied.

Sinds de start van het project zijn de deelnemende partijen erg enthousiast. Daarom wordt het project ook nu verder voortgezet. Nieuw dit jaar is de intensievere samenwerking tussen de mensen op het boot, er surveilleert zowel een boot van de waterpolitie als ook een boot van het waterschap, en mensen in de surveillanceauto.

Naast het Waterschap zijn ook de gemeenten Veere, Goes, Middelburg, Noord-Beveland, de Regiopolitie Zeeland, de KLPD afdeling Waterpolitie, Staatsbosbeheer, Rijkswaterstaat en de Hengelsportfederatie Zuidwest Nederland betrokken.

Bron: zeeuwseregio.nl

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.