HSV Service

Eurocommissaris kritisch over palingplan

6805
30 jun 2009

Bron: agd.nl. EU-commissaris Joe Borg (Visserij) heeft grote moeite met het Nederlandse plan om de paling te beschermen. Hij heeft in een gesprek met minister Gerda Verburg (LNV) gezegd dat het Nederlandse aalbeheerplan in vergelijking met de plannen van andere landen weinig maatregelen bevat om de visserij te beperken.

Borg sluit vangstbeperkende maatregelen niet uit. Dit staat in een brief die Verburg naar de Tweede Kamer heeft gestuurd, nadat zij vorige week met Borg had gesproken.

Verburg kwam aanvankelijk met een plan dat voorzag in een vangstverbod in oktober, maar werd door een meerderheid in de Tweede Kamer teruggefloten. Dit tot teleurstelling van GroenLinks en Partij voor de Dieren, die meenden dat de paling door het beperkte plan ten dode is opgeschreven. Natuurorganisaties vroegen de Europese Commissie het Nederlandse plan te verwerpen. Verburg geeft Borg nog aanvullende informatie, voordat de Europese Commissie een definitief standpunt inneemt.

Bron: agd.nl

-> Meer over de aalproblematiek

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.