HSV Service

'Onnodige slachting van karpers'

10559
09 jul 2009

Bron: ad.nl. DORDRECHT - Omwonenden van de singels aan de Dordtse Jan Vethkade en Viottakade zijn zich kapotgeschrokken nadat het Waterschap Hollandse Delta woensdag lelies in het water had laten maaien.

Daarna kwamen honderden dode vissen bovendrijven. ,,Er lagen tientallen heel grote dode karpers,'' zeggen Dennis en Esmiralda Pieters. ,,Ook lagen er honderden dode kleine vissen, van alles en nog wat. Een ware slachtpartij. Verschrikkelijk om te zien.''

Ze denken te weten hoe het komt: ,,Die mensen van het ingehuurde bedrijf zijn zo hard met hun maaibootje door de vijvers gegaan,dat de vissen geen kant op konden. Het leek of ze verschrikkelijke haast hadden. Er lagen daarna vissen waarvan de staarten gewoon afgesneden waren en die diepe snijwonden aan de zijkant hadden. Er is onverantwoord gemaaid. Andere jaren ging het veel rustiger. Niet eerder lagen er zóveel dode vissen en ook niet zo veel grote.''

Na een opruimactie door de gemeente waarbij hele emmers werden volgeladen met dode vis, lagen er gisteren nog steeds flink wat forse karpers tegen de kant aan.

Het waterschap slaagde er gisteren niet in om op verzoek van deze krant uit te zoeken wat er is gebeurd. De gemeente laat weten dat zij nooit eerder heeft gezien dat maaien zulke schade aanrichtte.

,,Mogelijk spelen ook de weersomstandigheden een rol,'' zegt Mark Benjamin. De gemeente heeft de vissen opgeruimd vanuit haar zorg voor de volksgezondheid.

Bron: ad.nl.

-> Meldpunt vissterfte

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.