HSV Service

Twentekanaal vanaf 2010 in Landelijke Lijst van Viswateren

7322
17 jul 2009

De besturen van de Beheerseenheid Twenthekanalen (BET), de hengelsportfederatie Oost-Nederland en Sportvisserij Nederland hebben op 16 juli een overeenkomst getekend, waarmee vanaf 2010 het Twentekanaal wordt ingebracht in de Landelijke Lijst van Viswateren. Tevens geldt dit voor een aantal aanliggende beken zoals de Boven Regge, de Bolscherbeek, de Hagmolenbeek, de Nieuwe Oelerbeek en de Usselerstroom.

Het Twentekanaal is een groot en belangrijk viswater. Dankzij deze overeenkomst krijgen alle aangesloten sportvissers weer aanzienlijk meer mogelijkheden om met hun VISpas te kunnen vissen.

 

Verder sluit de BET zich vanaf 1 januari 2010 aan bij de federatie Oost-Nederland en zal de samenwerking worden geïntensiveerd. Het is de bedoeling dat de BET eind 2014 overgaat in de federatie. Voordat tot deze resultaten kon worden gekomen heeft uitvoering overleg tussen de partijen plaatsgevonden onder leiding van Nol Sweep, de voorzitter van Sportvisserij Nederland.

 

 

Foto:

De voorzitters Jan Eggens, Nol Sweep en Peter Dragt tekenen de overeenkomst.

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide