HSV Service

Topvissers aan het Amstel-Drechtkanaal

8300
19 aug 2009

De zesde viswedstrijd van de Nationale Topcompetitie vindt zondag 23 augustus plaats aan het Amstel-Drechtkanaal bij Vrouwenakker. Dit mooie kanaal heeft een goede visstand, vorig jaar ving de winnaar negen kilo vis, maar zal deze laatste zondag van de zomervakantie ook druk worden bezocht door pleziervaartuigen.

De beste wedstrijdvissers van Nederland - zowel senioren als junioren - moeten vooral de eerste helft van deze vier uur durende wedstrijd, als de drukte op het water nog niet op zijn hoogtepunt is, proberen het grootste deel van hun vangst in het leefnet te krijgen. Daarna wordt het sprokkelen voor elke vis en zullen de deelnemers hun trukendoos volledig moeten opentrekken om deze wedstrijd tot een goed einde te brengen.

Na vijf wedstrijden voert Sander van der Heijden uit Heerhugowaard het klassement aan bij de senioren, terwijl ’s lands beste ‘visvrouw’ Anja Groot uit Beverwijk (dit weekend afwezig i.v.m. deelname aan het WK Dames in Italië) en Dylan Oomen uit Oud-Gastel bij respectievelijk de junioren onder 22 jaar en onder 18 jaar op de eerste plaats staan. De Nationale Topcompetitie is een selectiemiddel voor de bondscoaches om de wedstrijdvissers te selecteren die deelnemen aan WK’s, EK’s en andere internationale viswedstrijden.

De voorbereidingen aan de waterkant zoals het klaarmaken van hengels, aas en voer starten al om 9.00 uur, waarna de wedstrijd aan het Amstel-Drechtkanaal van 11.00 tot 15.00 uur wordt gevist. Het publiek is hierbij van harte welkom om de verrichtingen van de top van de Nederlandse wedstrijdvisserij gade te komen slaan. Ook de topvissers die op 5 en 6 september deelnemen aan het WK in Almere kun je bij deze wedstrijd live aan het werk zien.

-> Meer Topcompetitie

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.