HSV Service

Verscherpte controles rond visvijvers

8519
21 aug 2009

Bron: Gemeente Enschede. Handhavers van de Gemeente Enschede gaan de komende maanden verscherpt toezien op naleving van de visserijwet bij een aantal visvijvers in de stad.

Foto: Afval wordt geruimd

Het gaat om de visvijver aan de Buurserstraat (vijver Stroinkslanden), de visvijvers aan Knalhutteweg (Broekheurnering, Vlierstraat) en de visvijver aan de Vlierstraat (vijver Tuindorp). Aanleiding voor de controles is een toename van het rond de vijvers achtergelaten afval. Het afval wordt de komende weken afgevoerd. Vandaag, 20 augustus, is al 180 kilo zwerfafval opgeruimd bij de vijver aan de Knalhutteweg.

De milieupolitie van de afdeling handhaving openbare ruimte van de gemeente Enschede gaat de komende maanden verscherpt controleren op de naleving van de Visserijwet en op het achterlaten van zwerfafval rond de visvijvers aan de Buurserstraat, Knalhutteweg en de Vlierstraat in Enschede. Rondom deze vijvers wordt erg veel afval achtergelaten door vissers en andere bezoekers van de gebieden rondom de vijvers. Daarom wordt er extra gelet op het nachtvissen, het vissen zonder vispas, het achterlaten van blikjes, plastic en ander afval, het parkeren op groenvoorzieningen en het in de openlucht aanleggen van vuur.

Voor overtredingen gelden boetes tussen de 60 en 200 euro. De controles worden de komende weken in samenwerking met de visvereniging VIOS uitgevoerd.

Bron: Gemeente Enschede

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.