HSV Service

Aanbieding GEDRAGSCODE ZEEHENGELSPORT

6501
24 sep 2009

Houd rekening met anderen en vis milieubewust. Dit zijn twee van de negen gedragsregels in de Gedragscode Zeehengelsport.

Deze gedragscode (PDF) is een initiatief van Sportvisserij Nederland en het Nationaal Platform Zeehengelsport en wordt op zaterdag 26 september aangeboden aan de heer ir. Albert Vermuë, plaatsvervangend directeur van de Directie Agroketens en Visserij van het Ministerie van LNV.

De zeesportvisserij is in Nederland erg populair. Jaarlijks vissen circa 650.000 personen één of meerdere malen in de Nederlandse zee- en kustwateren (TNS-NIPO, 2007). De Gedragscode Zeehengelsport bevat regels die zijn bedoeld om de sportvisserij aan de kust en op zee in goede banen te leiden. Naast het respectvol omgaan met vis, natuur en milieu, komen ook onderwerpen als veiligheid en de omgang met andere recreanten en partijen aan bod.

De Gedragscode Zeehengelsport (PDF) zal op zaterdag 26 september om 12.30 uur worden aangeboden aan de heer ir. Albert Vermuë. Dit zal worden gedaan door de heer Ben Biondina, bestuurslid van Sportvisserij Nederland en voorzitter van het Nationaal Platform Zeehengelsport. De aanbieding zal plaatsvinden tijdens de Fair for Lure & Fly /Zeehengelsport Totaal. Dit grootschalige outdoor- en hengelsportevenement wordt op 26 en 27 september gehouden bij het nabij de Haringvlietsluizen gelegen Marina Stellendam.


Ben Biondina

De Gedragscode Zeehengelsport (PDF) is een gezamenlijk product van Sportvisserij Nederland en het Nationaal Platform Zeehengelsport. De volgende partijen nemen deel aan dit platform: Hengelsportfederatie Groningen Drenthe, Hengelsportfederatie Fryslân, Hengelsportfederatie Noordwest Nederland, Sportvisserij Zuidwest Nederland, Nederlandse Federatie van Brandingwatersportverenigingen en Sportvisserij Nederland.

Voor nadere informatie over de locatie en openingstijden van het hengelsportevenement Fair for Lure & Fly/ Zeehengelsport Totaal zie www.hengelsporthuis.com.

-> Check hier de gedragscode zeehengelsport

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.