HSV Service

Visserijkundig onderzoek in Heemtmeer te Warmenhuizen

8203
02 nov 2009

Op verzoek van HSV Langedijker Sportvissers en omstreken, onderzoekt Sportvisserij Nederland op woensdag 4 november 2009 het viswater ‘Heemtmeer’ te Warmenhuizen.

Met het onderzoek hoopt de hengelsportvereniging een beter beeld krijgen van de aanwezige visstand en het watermilieu in het Heemtmeer. Bij het onderzoek wordt een groot deel van het water met netten afgevist, waarna de gevangen vis wordt onderzocht. Er wordt bijvoorbeeld gekeken welke vissoorten in het water voorkomen en of de vis in een goede conditie is.

Een visserijkundig onderzoek trekt altijd veel bekijks, want er komt vaak meer vis boven water dan je zou denken. En sportvissers zijn natuurlijk benieuwd naar ‘die gigant die altijd weet te ontsnappen’ erbij zit. HSV Langedijker Sportvissers en omstreken telt circa 1100 leden die regelmatig een hengel uitwerpen in hun geliefde viswater. Het onderzoek start om 10:00 uur en geïnteresseerden zijn van harte welkom om te komen kijken.

Om 10:00 uur komt groep 7 van de Sint Barbaraschool uit Tuitjenhorn bij dit Visserijkundig Onderzoek op bezoek. Als afsluiting van het thema water, dat de afgelopen maanden op school is behandeld, zullen ze in de praktijk vissen leren herkennen en misschien zelfs even meehelpen met het onderzoek.

Nederland telt ruim 2 miljoen sportvissers die samen voor een jaarlijkse omzet van bijna 700 miljoen euro zorgen. Het overgrote deel van de sportvissers vist recreatief op binnenwater.

Lees ook: Alle vis Heemtmeertje even op het droge (Noordhollands Dagblad)

-> Meer over visserijkundige onderzoeken in het najaar van 2009

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.