HSV Service

Landelijke Lijst in nieuw jasje

7495
23 dec 2009

Met de nieuwe VISpas voor 2010 ontvangen alle VISpashouders de komende weken ook de nieuwe Landelijke Lijst van Viswateren 2010-2011-2012. De lijst is dunner en lichter door het gebruik van duurzaam FSC-papier, ondanks dat er maar liefst 20 pagina’s meer viswater in staan.

Met de invoering van de VISpas in 2007 is ook de Landelijke Lijst van Viswateren ontstaan. De reacties liepen destijds uiteen. Aan de ene kant waren sportvissers blij dat er veel meer water beschikbaar kwam. Aan de andere kant was er commentaar op ‘het dikke boekje’ dat je bij je moet hebben met vissen.

Het zou natuurlijk het mooist zijn als je alleen je pasje nog maar bij je hoeft te hebben. Helaas is dat (nog) niet mogelijk. De Visserijwet schrijft nu eenmaal voor hoe een schriftelijke toestemming eruit moet zien. In de huidige situatie is dat dus de VISpas (het bewijs van lidmaatschap van je vereniging) en de Lijst van Viswateren.

Naar één document

Het streven is om al het water in Nederland beschikbaar te krijgen voor alle sportvissers. Helemaal zullen we dat doel wel nooit halen, maar we kunnen wel een heel eind komen. De sleutel daarvoor hebben sportvissers zelf in handen. De visrechten van het overgrote deel van alle wateren worden door hengelsportverenigingen gehuurd. Er is geen enkele reden om openbaar toegankelijk water niet in de lijst op te laten nemen.

Een veel gehoord argument is dat ledenaantallen daardoor afnemen. Op andere plekken, waar het water wel is ingebracht, is dat echter niet gebeurd. Sterker nog: de afgelopen drie jaar hebben de aangesloten verenigingen plusminus 85.000 leden meer gekregen. Hierbij is de ledenstijging juist het grootst is in die gebieden waar zo’n beetje al het water is uitgewisseld.

Bron: Hèt Visblad dec. '09

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide