HSV Service

Kanaal Gent-Terneuzen in de VISpas

14920
23 dec 2009

Hij is zo nieuw dat hij nog niet staat vermeld in de Lijst van Viswateren voor 2010 - 2012, maar het Kanaal van Gent naar Terneuzen is wel degelijk een van de laatste aanwinsten in de VISpas 2010.

Foto: Het Kanaal van Gent naar Terneuzen vormt een belangrijk viswater (Louis van der Hooft)

Als je in dit kanaal wilt gaan vissen, moet je even een printje maken van de Aanvullingslijst.

Het Kanaal van Gent naar Terneuzen vormt een belangrijk viswater in Zeeuws Vlaanderen. In dit meest zuidwestelijk gelegen deel van Nederland is het aantal binnenwateren beperkt, zodat veel sportvissers in deze regio die op witvis vissen zijn aangewezen op dit vijftien kilometer lange kanaal.

Tot 2007 was het toegestaan om zonder vergunning met één hengel en de zogenaamde aangewezen aassoorten in dit kanaal te vissen. Met de opheffing van de ‘vrije hengel’ verviel deze mogelijkheid.

Succesvol overleg

Visrechthebbende voor het Nederlandse deel van het kanaal is de Hengelaarsvereniging ONI (Ontspanning Na Inspanning) te Terneuzen. Na goed overleg met deze vereniging, waarbij ook Nol Sweep (voorzitter van Sportvisserij Nederland) was betrokken, is overeengekomen dat het Nederlands deel van het kanaal Gent – Terneuzen vanaf 1 januari 2010 in de VISpas en de Kleine VISpas mag worden opgenomen.

 

Zo ontstaat voor veel sportvissers weer de mogelijkheid om met één hengel en aangewezen aassoorten in dit fraaie kanaal te vissen. Let op dat in de vergunning is opgenomen dat er geen vis mag worden meegenomen en dat het gebruik van een leefnet verboden is.

Lees ook: 'Hengelsportvereniging ONI zet kanaal toch op landelijke lijst' (pzc.nl)

Aanvullingslijst

De toestemming is zo nieuw dat het kanaal nog niet staat vermeld in de Lijst van Viswateren voor 2010 - 2012. Op de website is het binnenkort echter te vinden onder het kopje Aanvullingslijsten bij de pagina met daarop alle informatie over de VISpas.

Hier staan ook de exacte voorwaarden vermeld. Als je in dit water gaat vissen, moet je de (Kleine) VISpas bij je hebben, evenals een print van de Aanvullingslijst. Bij controle moet je deze beide kunnen tonen.

Bron: Hèt Visblad januari 2010

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide