HSV Service

Blinde oma vangt meerval van 97 kilo

9442
20 jan 2010

Een grootmoeder heeft zich in de recordboeken gewerkt door de grootste zoetwatervis -een meerval van 97 kilo -als Britse vrouw te vangen. Sheila Penfold, die maar een goeie meter zestig groot is én als blinde geregistreerd staat, werd door de immense meerval aanvankelijk haast in de rivier gesleurd toen ze aan het vissen was op vakantie in Spanje.

Gelukkig kreeg de 56-jarige Sheila hulp van haar echtgenoot Alan en hun zoon Arthur. Na een strijd van een halfuur kregen ze de meerval uiteindelijk uit de rivier Ebro, in de buurt van Barcelona. Ook in Spanje was het de grootste vis ooit gevangen door een vrouw.

Sheila, die door één oog slechtziende is, besefte de omvang van haar vangst pas toen ze de vis van dichtbij zag. "Ik was nadien erg vermoeid maar ook in extase. Ik besef mijn record nog niet, al wandel ik wel met een continue glimlach rond. Dit bewijst dat je ook als slechtziende nog altijd records als dit kan verbreken. Sheila, die in Wandworth in Londen woont, gebruikte heilbot pellets als aas. Nadat de meerval gewogen werd en Sheila op de foto ging met haar vangst, liet ze de vis opnieuw in goede gezondheid de Ebro in.

Bron: hln.be

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide