HSV Service

IJsvissen Bodegraven: verslag

8553
26 feb 2010

Snoeken vangen als er een dik pak ijs ligt. Dat was een uitdaging die drie leden van de Bodengravense Hengelsport Vereniging (BHSV) aangingen achter het fort in Bodegraven. Een kort verslag...

Foto: Frans incognito op zijn sleetje

"Het is ondertussen al half februari en het snoekseizoen loopt op het einde maar al ons mooie viswater ligt nog vol met ijs. Je kan dat twee dingen doen, ten eerste je erin berusten en denken het komt volgend snoekseizoen wel weer of ten tweede je gaat de snoeken te lijf vanaf het ijs.


Nico wacht geduldig bij zijn wak

Drie dappere leden van onze vereniging, Nico Roos, Frans Haverkamp en Gert-Jan Doornekamp waren het wachten zo zat dat ze het maar vanaf het ijs wilde proberen. Zondag 14 februari hebben ze achter het fort in Bodegraven hun bijtjes gehakt om in te gaan snoeken, er lag een dikke ijslaag van 15 cm zwart ijs.


Frans met zijn vangst

Een groot aantal visser uit het dorp zeiden dat het toch zeker niet gaat lukken ijsvissen hier in Bodegraven. IJsvissen doen ze in koude oorden zoals Zweden, Noorwegen, Canada maar toch zeker niet in Nederland en helemaal niet hier in het dorp.

De drie lieten zich niet van de wijs brengen en gingen toch aan de slag, en niet zonder resultaat. Frans Haverkamp wist een mooie snoek van 88 cm uit zijn wak te takelen, de ander twee hadden minder geluk maar vonden het toch een geslaagde dag. Het drietal werd meerdere malen door verbaasde voorbijgangers gefotografeerd, het was inderdaad een mooi plaatje."

De Voorzitter BHSV
Gert-Jan

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide