HSV Service

Start vislessen voorjaar 2010 (video)

3282
18 mrt 2010

Vanaf eind maart barst het nieuwe vislesseizoen op de basisscholen weer los. Tot september worden door vele vismeesters en jeugdbegeleiders in totaal 150 vislessen gegeven, vooral in de gebieden van Sportvisserij Limburg, Sportvisserij Zuidwest Nederland en de POS.

Daarbij wordt kinderen kennis over vissen en van het vissen bijgebracht, waarna er natuurlijk ook wordt gevist.

Vanuit hun passie voor de hengelsport geven de vismeesters ’s morgens een biologieles. Hier leren kinderen wat zich zoal afspeelt in het leven van de vis. Zo leren ze welke dieren en planten er groeien, hoe de vissen zich voortplanten, enz. Het tweede deel van de dag staat in het teken van de praktijk. De vismeesters gaan dan met de kinderen naar de waterkant om te laten zien wat er allemaal leeft.

Uiteraard worden daarbij de hengels meegenomen, zodat alle kids kans maken om hun eerste vis aan de hengel te vangen. Omdat blijkt dat de meeste kinderen vissen ontzettend leuk vinden, kunnen ze daarna vaak ook bij de hengelsportvereniging terecht voor een jeugdcursus. Daar krijgen ze een goede basis mee om zelfstandig te vissen met de vaste hengel.

Wordt Vismeester of Jeugdbegeleider!

Lijkt het jou ook leuk om kinderen te leren vissen? Informeer dan bij je plaatselijke hengelsportvereniging of daar al jeugdviscursussen worden georganiseerd. Ook kun je namens je eigen hengelsportvereniging de cursus vismeester of jeugdbegeleiding volgen en zelf aan de slag gaan. Vismeesters worden voledig ondersteund met kleding en lesmaterialen.

Deze cursussen zijn geheel gratis. Voor vragen contact kun je contact opnemen met Evert Dijkhof via dijkhof@sportvisserijnederland.nl of 030 – 605 48 00.

Er zijn geen gerelateerde berichten.
Labels

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide