HSV Service

Nederland treft Duitsland in Kootstertille

5144
06 jul 2010

Vrijdag 9 en zaterdag 10 juli vindt de Meerlandenwedstrijd Zoetwatervissen plaats aan het Prinses Margrietkanaal nabij het Friese Kootstertille. Aan deze door Sportvisserij Nederland samen met de Friese Hengelsportfederatie georganiseerde wedstrijd nemen Duitsland, Oostenrijk, Luxemburg, Italië, Zwitserland en Nederland deel.

Na een voorbereidingstijd van twee uur vinden de wedstrijden op beide dagen plaats van 10.30 tot 13.30 uur. Op de donderdag voorafgaand aan het toernooi hebben de ploegen van 9.00 tot 14.00 uur gelegenheid om op het parkoers te trainen.

Bezoekers zijn alle dagen welkom om de verrichtingen van wereldtoppers als Nederland en Italië - recentelijk winnaars van respectievelijk het brons en zilver op het WK in Spanje - te komen aanschouwen. Het belooft een mooi schouwspel te worden: het wedstrijdwater is een breed en diep kanaal met een gezonde visstand, waaronder voor wedstrijdvissers belangrijke vissoorten als brasem, voorn, kolblei, pos en baars.

De Nederlandse ploeg bestaat uit Frans van Berkel (Heesch), Meindert de Boer (Kollum), Jan Grijpstra (Dokkum), Noël Gulpen (Heerlen), Eddy van den Hoogen (Gennep) en Stafan Verhoeven (Oisterwijk). Elk land neemt met vijf vissers deel aan de wedstrijd. Dit betekent dat onze bondscoaches na de training zullen bepalen welke vijf Nederlanders er gaan vissen en wie reserve is en zich als hulpcoach verdienstelijk mag maken.

Geheel volgens het internationaal wedstrijdreglement mag uitsluitend worden gevist met vaste hengels tot maximaal 13 meter lengte en werphengels die zijn voorzien van een dobber. Andere methoden zoals het vissen met werplood en voerkorfjes zijn verboden. Aas zal voornamelijk bestaan uit muggenlarven, maden, casters en wormen. Lokvoer bestaat voor een belangrijk deel uit leem dat goed op zijn plek blijft liggen wanneer een binnenvaartschip passeert.

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.