HSV Service

WK Sportvissen veteranen 10 en 11 juli in Gent

5800
08 jul 2010

Waar voetballen op topniveau voor de meeste van ons ruim voor het veertigste jaar eindigt, kan sportvissen aan de top nog tot in lengte van dagen doorgaan. Vandaar dat na drie jaar ijveren door o.a. onze oud-wereldkampioen Lud Wever op zaterdag 10 en zondag 11 juli aanstaande aan de roeibaan van het Belgische Gent het eerste Wereldkampioenschap Sportvissen voor Veteranen wordt gehouden.

Deelnemers dienen minstens 60 jaar oud te zijn en het Nederlandse team bestaat uit Hennie Ansems (Tilburg), Nico Bakkernes (Woudenberg), Theo Pelgrim (Brummen), Hennie van der Bruggen (Geffen), Lud Wever (Boxmeer), René Graat (Oeffelt), Peter Zwerts (Oisterwijk) en coach Jan van de Bovenkamp (Zeewolde).

Op vrijdag 9 juli is van 10.30 tot 13.30 uur de verplichte trainingswedstrijd en op zaterdag wordt na een voorbereiding van twee uur eerst om 10.25 uur het sein ‘voeren’ gegeven, waarna op 10.30 uur de eerste wedstrijd van start gaat. Zondag 11 juli, de tweede en beslissende wedstrijddag, wordt dezelfde procedure gevolgd waarna om circa 15.30 uur de officieuze huldiging van de kampioenen plaatsvindt.

De roeibaan van Gent kent een goed bestand aan brasem, voorn en baars en er kan zowel met de vaste hengel (tot maximaal 11,5 meter) als met de matchhengel worden gevist. Beide disciplines worden door de Nederlanders beheerst, maar dat geld ook voor landen als Duitsland, Frankrijk en natuurlijk de thuisvissende Belgen. Gevangen vissen worden gedurende de wedstrijden in zeer ruime leefnetten bewaard, na afloop van de wedstrijd gewogen en weer netjes ter plekke teruggezet.

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.