HSV Service

NK wedstrijdvissen aan Workumer Vaart

5744
07 sep 2010

Zaterdag 11 september vindt aan de Workumer Trekvaart bij Parrega het Nederlands Kampioenschap Wedstrijdvissen plaats. De beste wedstrijdvissers van ons land zullen vissend met de dobber gaan uitmaken wie zich gedurende een jaar lang de beste van Nederland mag noemen.

De Workumer Trekvaart is in Friesland en ver daarbuiten een bekend en geliefd wedstrijdwater. Zeker nadat het twee jaar geleden is uitgebaggerd en opnieuw op diepte is gebracht, kan er weer prima op voorn, grote brasem en kolblei worden gevist. Voor dit NK zijn er op verschillende plaatsen openingen van twee meter in het riet gemaakt – met goedkeuring en medewerking van het waterschap – zodat er voldoende ruimte is om goed te kunnen vissen.

Dat zal ook nodig zijn om aanspraak te kunnen maken op de titel van Nederlands Kampioen, want de Workumer Trekvaart is een water waar secuur moet worden gevist om in de prijzen te vallen. Daarbij moeten de deelnemers ook rekening houden met de grote stroom recreatievaart die gedurende de wedstrijd langs zal trekken. Deze zorgt ervoor dat de doorgaans matige stroming in het kanaal soms sterk wordt als gevolg van het schutten van de sluizen.

De wedstrijd wordt gevist op twee stukken parcours ten noorden en zuiden van Parrega. Het gaat daarbij om de westzijde tussen Tjerkwerd en Parrega en de westzijde tussen Parrega en Nijhuizumervaart. Na een voorbereidingstijd van anderhalf uur gaat de wedstrijd om 10.30 uur van start. Om 14.30 uur klinkt vervolgens het eindsignaal. De vangst wordt, mits deze voldoet aan de wettelijke minimummaat, tijdens de wedstrijd in ruime leefnetten bewaard en na afloop gewogen en weer teruggezet.

Om circa 16.30 uur volgt de prijsuitreiking en huldiging van de kampioenen in Gymzaal Parrega door wethouder W. Sinnema van de gemeente Wunseradiel en bestuurslid wedstrijdzaken Sake van der Meer van Sportvisserij Nederland. Publiek is van harte welkom om de verrichtingen van de Nederlandse wedstrijdtop te komen bekijken.

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.