HSV Service

Meervalmeldpunt update (video)

7533
19 okt 2010

Het meervalmeldpunt was dit jaar weer goed voor zo'n 100 meldingen. De lobby van Sportvisserij Nederland lijkt succes te hebben. De verwachting is dat sportvissers vanaf januari 2012 gericht mogen vissen op meerval in eigen land, uiteraard met terugzetverplichting.

(Foto Dennis Hessles)

Hoe meer meldingen hoe sterker het standpunt van de sportvisserij om deze vis in de visserijwet te zetten. Het meervalmeldpunt valt momenteel wat stil, Sportvisserij Nederland roept alle sportvissers op hun gevangen meervallen te melden.

Het gaat goed met de populatie in Nederland. Zowel grote als kleine meervallen worden gemeld. De meeste meldingen komen van de grote rivieren. Nu het kouder wordt gaan de meervalvangsten achteruit. Vang je er toch nog een of ben je nog meervallen vergeten te melden, voer ze dan in via het meervalmeldpunt.Meerval hout ook wel kwakhout genoemd: Een methode om gericht op meerval te vissen

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.