HSV Service

50.000 sportvissers in Groningen en Drenthe

5882
19 okt 2010

Op dinsdagmiddag 19 oktober overhandigt Herman Dirks, voorzitter van de Hengelsportfederatie Groningen Drenthe, persoonlijk de 50.000ste VISpas aan mevrouw Broere uit Leek. Hiermee bereikt de federatie voor het eerst in haar bestaan de magische 50.000-leden grens.

Beide provincies hebben op dit moment opgeteld circa 1.067.950 inwoners, zodat nu 1 op de 20 noorderlingen een VISpas in bezit heeft. Sportvissen is hiermee een zeer populaire vorm van openluchtrecreatie.

De VISpas is verplicht als je wilt vissen in de wateren die staan opgesomd in de bijbehorende Lijst van Viswateren 2010-2012. Voor onze regio komt dit neer om meer dan 90% van al het oppervlaktewater.

Het daadwerkelijke aantal sportvissers ligt nog meerdere duizenden hoger: de jeugd vist veelal met de gratis jeugdvergunning van de federatie en ook is er nog een aanzienlijk aantal houders van de Kleine VISpas, waarmee je alleen in de grote scheepvaartkanalen kunt vissen.

Mevrouw Broere reageerde enigszins beduusd op de eer die haar ten deel valt. Zij is vooral lid geworden van hengelsportvereniging De Schele Pos uit Tolbert om met haar kleinzoon uit vissen te kunnen gaan.

Steeds meer viswater

Volgens federatie-directeur Henk Mensinga is verdere groei van het ledental zeker mogelijk. De federatie verwerft steeds meer viswateren die met de VISpas zijn te bevissen. Ook kan door intensieve controles het aantal zwartvissers nog verder worden teruggebracht en ontdekt de jeugd de sportvisserij steeds meer als spannende en leuke vorm van vrijetijdsbesteding aan de waterkant. Speciale websites voor de jeugd als Stekkie.nl groeien in populariteit.

Ook in tijden van economische malaise en bezuinigingen, blijft de sportvisserij laagdrempelig.

Bron: Hengelsportfederatie Grongingen Drenthe

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.