HSV Service

Federatie legt rallyvisserij aan banden

8203
26 okt 2010

Hengelsportfederatie Grongingen Drenthe laat via haar nieuwsbrief weten dat haar rallyvisserij aan banden is gelegd.

Vanaf 1 januari 2010 was het al niet meer toegestaan om viswedstrijden te organiseren waarbij de gevangen vis wordt doodgeslagen en vervolgens ter vaststelling van de uitslag meegenomen wordt naar de plaats van waaruit de wedstrijd is georganiseerd.

De hengelsportverenigingen hadden drie jaar de tijd om een alternatief te bedenken. Gelukkig hebben de meeste verenigingen hier gehoor aan gegeven. Maar zoals vaker bij soortgelijke ingewortelde gewoontes zijn er altijd nog vissers die er geen afstand van willen doen.

Dat deze vorm van 'hengelsport' maatschappelijk niet meer is geaccepteerd en dit de sportvisserij een slechte naam bezorgt moge duidelijk zijn. Op dit moment zijn er drie lokaties (Eelde, Vinkhuizen en Hoornsemeer) bij de federatie bekend van waaruit op deze manier nog wordt gevist. Hier zal verbaliserend tegen worden opgetreden. De federatie vraagt u bij deze eventuele andere lokaties van waaruit deze wedstrijden worden gehouden, door te geven aan de federatie.

Blijf ook op de hoogte van het regionale nieuws en schrijf je hier in voor de nieuwsbrief van de federatie!

Bron: Hengelsportfederatie Groningen Drenthe

Lees ook:

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.