HSV Service

Oranje Dames naar Zuid-Afrika

5630
26 okt 2010

Waar het de Nederlandse voetballers afgelopen zomer niet lukte om in Zuid-Afrika wereldkampioen te worden, gaat de Nederlandse damesploeg komend weekend in de herkansing voor de wereldtitel. Het 17e WK Zoetwatervissen voor Dames aan een stuwmeer bij Bloemhof heeft alles in zich om een kleur-, visrijk en ‘gek’ toernooi te worden. Kunnen de Oranje Dames de verloren WK-voetbal finale revancheren?

De trainingen vinden plaats van maandag 25 t/m vrijdag 29 oktober, terwijl op zaterdag 30 en zondag 31 oktober de deelnemers tijdens de 2 wedstrijddagen hun krachten zullen meten. Het wedstrijdwater barst van de zware vis. Karpers, graskarpers, meervallen, yellows en crazy’s komen veelvuldig voor in gewichten van tussen de twee en zes kilo zwaar. De gemiddelde vangsten na drie uur vissen schommelen waarschijnlijk zo tussen de dertig en vijftig kilo. Om een vak te winnen moet naar verwachting dan ook zo’n zeventig kilo vis bij elkaar worden gehengeld.

Van de zestien deelnemende landen heeft gastland Zuid-Afrika natuurlijk het thuisvoordeel. De andere landen zijn niet of nauwelijks bekend met de visserij ter plaatse. “Van de bondscoach van het Zuid-Afrikaanse team hebben we een dvd gekregen met beelden van eerdere viswedstrijden op dit stuwmeer. Maar uiteindelijk hebben we tot en met de officiële training van vrijdag de tijd om ons de visserij eigen te maken”, zegt Oranje teamlid Anouk van de Belt uit Zwiggelte.

Samen met Ingeborg Audenaerd uit Terneuzen, Melissa Bisschop uit Wijster, Ria Dekker uit Hoogkarspel, Anja Groot uit Heemskerk en Jessica Vos uit Schuinesloot maakt zij deel uit van de Nederlandse Damesploeg die op het WK in actie komt. De coaching is in handen van Jan van Schendel, André Schipper en Willem Raven. Of het de Nederlandse dames lukt om de wereldtitel te grijpen, lees je in principe zondag 31 oktober op de website van Sportvisserij Nederland bij de wedstrijduitslagen. Indien mogelijk zullen wij tussentijds berichten plaatsen.

Klik hier voor het programma van het WK

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.