HSV Service

4e Trainingsdag WK Dames - Veel wind, weinig vis

5770
28 okt 2010

Het begon allemaal nog zo veelbelovend toen Jan van Schendel ons dinsdag liet weten dat er ontzettend goed gevangen werd. De trainingsdag van donderdag (vandaag dus) vatte Jan echter aan ons samen als ‘dramatisch’.

SLECHTS TWEE KARPERS

Met slechts twee karpers vielen de vangsten van de Oranje dames vandaag vies tegen. Jan van Schendel: “Vanochtend werd er overal slecht gevangen. Niemand kon dat verklaren. Er zit hier meer dan zat karper, maar het lijkt op zo’n gigantisch meer toch meer een ‘alles of niets-visserij’ te zijn dan ik aanvankelijk dacht. In de middag werd wel wat beter gevangen, maar dat was plaatselijk en niet bij onze meiden. Die konden overigens sowieso amper normaal vissen met de harde wind die ze vandaag teisterde.”


HARDE WIND


“We zaten vandaag in het laatste blok van het parkoers; daar stond een waardeloos harde wind”, aldus Van Schendel. “Ongunstiger hadden onze Oranje dames niet kunnen zitten”, voegt hij daar aan toe. Jan hoopt dat het weer de komende dagen gaat stabiliseren, want met deze harde wind – die vooral zo hard is vanwege de gigantische lap water waarover de wind sterke kracht kan opbouwen – gaan er volgens hem nog hengels breken vroeg of laat.


MEERVAL PRACTICE

Van Schendel hoopt dat morgen (vrijdag) een betere dag wordt qua vangsten. “Vrijdag is de laatste officiële trainingsdag en als de meiden dan goed vangen, kunnen ze gelukkig nog wat extra feeling krijgen met deze powervisserij die vooral op ‘stevig drillen’ neerkomt. Omdat de training van donderdag door de wind zo waardeloos verlopen was, waren de dames vanmiddag al achter hun hotel gaan vissen. “Daar zwemmen aardig wat meervallen rond en nu maar hopen dat ze daar nog even mooi op kunnen oefenen” aldus Van Schendel. En verder is het dus vooral hopen op stabieler weer met minder wind de komende dagen.

De Nederlandse damesploeg WK-Zoet bestaat uit: Ingeborg Audenaerd,
Anouk v.d. Belt, Melissa Bisschop, Ria Dekker, Anja Groot en Jessica Vos. De coaching is in handen van Jan van Schendel, André Schipper en Willem Raven.

Klik hier voor alle verslagen van het WK Dames 

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.