HSV Service

WK Dames - Laatste trainingsdag stelt wederom wat teleur

5241
29 okt 2010

Nee, de laatste training van de dames was er niet één om over naar huis te schrijven. Net als de training van donderdag, een dag eerder, werden er slechts twee karpers gevangen.

“Dat is zeer matig, meer kan ik er niet van zeggen”, reageert bondscoach Jan van Schendel vanuit Zuid-Afrika op de generale repetitie. De situatie is anders dan eerder deze week, toen de vangsten nog goed waren. Ook de verwachtingen waren anders. Het wedstrijdwater bulkt namelijk van de vis, maar hoe deze kan worden gevangen is de grote vraag die de hele Nederlandse ploeg nu bezighoudt.“We moeten de juiste vismanier vinden. Dit is niet makkelijk op te lossen. Onze hele tactiek is gebaseerd op de verwachting dat er veel vis zit”, aldus Van Schendel.

Tegenvallende vangsten
Veel tijd hebben de Nederlandse dames daar ook niet meer voor, want morgen (zaterdag) is de eerste wedstrijddag al. Het is, zo lijkt het, ook niet echt een optie om de tactiek van de andere landen af te kijken. Ook zij kampen met tegenvallende vangsten. De Engelse dames deden het wat betreft nog het best. Van Schendel en de rest van de ploeg hebben vrijdag dus goed gekeken hoe de Engelsen te werk gingen. “Dat gaan we morgen zo goed mogeljk kopiëren. Ze vingen ook niet goed, maar hadden in elk geval nog een paar vissen.”

Voorlopig nog 0-0

De Nederlandse dames zijn er desondanks klaar voor. Ze hebben er volgens hun coach hard genoeg voor gewerkt. “Maar dat is niet altijd een garantie voor een goed resultaat.” Van Schendel zou, zegt hij, liegen als hij nu al roept dat Nederland dit weekend wel even een ‘gigantisch goed resultaat’ gaat behalen. “Maar voorlopig is het nog 0-0. We denken gezien te heben hoe de vis gevangen kan worden en zo gaan we het aanpakken. Het is nog lang niet verloren.”

Klik hier voor alle verslagen van het WK Dames in Zuid-Afrika

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.