HSV Service

WK Dames - Negende plek voor Nederland na eerste dag

5871
30 okt 2010

De eerste wedstrijddag op het WK zoet voor dames is teleurstellend verlopen. De vangsten waren weliswaar beter dan tijdens de trainingen, maar de concurrentie bleek toch net iets meer bekwaam in het vangen van karper.

Nederland staat nu zodoende met 39 klassementspunten op een negende plek in het klassement en veel hoop op de felbegeerde podiumplaatsen is er niet meer. Persoonlijke succesjes waren er nog wel voor Anja Groot en Melissa Bisschop, die beiden knap derde werden in hun vak. Ingeborg Audenaerd werd negende in haar vak en Anouk van den Belt en Jessica Vos werden laatste.


Anja Groot op weg naar de 3e plaats in haar vak

Podiumplek?
Hongarije (21 pnt.), Spanje (23 pnt.)  en Polen (25 pnt.) bekleden nu respectievelijk de eerste, tweede en derde plaats. Dat is verrassend, vindt bondscoach Jan van Schendel, maar de landen in de top 5 ontlopen elkaar qua puntenaantal niet veel. “Morgen kunnen er dus weer drie andere landen in de top 3 staan.”
Daar zal Nederland er, helaas, niet één van zijn, verwacht Van Schendel. “Gezien de puntenverdeling kunnen we nooit meer een podiumplek halen. We kunnen misschien nog zesde of zevende worden. Daar waren we drie jaar geleden blij mee geweest, maar nu niet meer.”

Niet veel veranderen

Een tactiek die uitgaat van ‘alles of niets’ heeft morgen, tijdens de laatste wedstrijd, volgens Van Schendel weinig zin. Opmerkelijk genoeg hebben de meeste Nederlandse dames in dezelfde vakken geloot als vandaag. “Je kan ook niet zeggen dat onze tactiek verkeerd was, want we hebben wel twee 3’en gevist. Ik ben niet van plan om morgen veel aan de tactiek te veranderen. Ze hebben in hun vak gezien hoe de visserij was, dus we weten nu hoe we het moeten doen. We gaan dus niet heel anders vissen, maar net wat beter.”

Meer ervaring

Onder Nederlandse wedstrijdvissers wordt maar weinig op karper gevist. Van Schendel denkt dat die onervarenheid ermee te maken heeft dat landen waar karper tijdens wedstrijden wel de hoofdmoot is, hier net even wat beter in zijn. “Ze hebben meer ervaring met het vangen van die beesten. Dat geldt niet alleen voor de Nederlandse dames, maar ook voor ons.”

Klik hier voor alle verslagen van het WK Dames in Zuid-AfrikaEr zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.