HSV Service

Arjan Klop op 5e plaats bij Internationale wedstrijd in Brandenburg

8327
31 okt 2010

In een deelnemersveld van 47 internationale ploegen zijn de Nederlandse teams op de 15e en 25e plaats geëindigd. Individueel was er een eervolle 5e plaats voor Arjan Klop

Het Silokanaal, wat een draak van een water. Gewichten van 0 tot 30 kg zijn er vandaag gevangen. En dan niet alleen over het hele parcours maar ook door onze teams.


1e wedstrijddag – 29 oktober

Laat ik beginnen bij Vak A. Meindert en Jurgen hadden de “eer” om daar aan de slag te gaan. Meindert red de meubelen door met de bolo twee vissen te vangen. Jurgen moet zijn eerste beet nog krijgen. Van de 46 vissers in het A vak hadden er 20 geen vis.

  Jurgen Spierings

 

Vak B. Jo en Patrick mochten de driekleur hier verdedigen. Zat je op een van de hoge nummers (tegen een brug) dan was het redelijk. Jo wist uiteindelijk één voorn te vangen en Patrick deed het wat beter met ruim 1 kg vis. Ook in dit vak diverse deelnemers zonder vis.

Vak C. Onze mannen Christiaan en John Vallen zaten beiden is het achterste C vak. We hadden daar woensdag getraind en tussen de 15 en 30 kg vis gevangen. John zat op een visrijk stuk van het vak en kon redelijk meekomen. Met bijna 10 kg werd hij 11e in een vak van 24 man. Dat vissen op stromend water + elke drift bijvoeren topsport is heeft hij aan den lijve ondervonden. Mooi leermoment aldus John. Christiaan zat echt aan de foute kant van dit goede vak dat met 30 kg werd gewonnen. Had ook wel een bijzondere visdag met de vangst van een hengeltopset. En op zijn stek C 31 ligt ook nog zijn zonnebril op 6 meter diepte… hoe dat kan? Vraag het hem zelf maar. 

                                                                                                                         Christian Surquin

Vak D. Arjan vist gelijk vanaf de start een dijk van een wedstrijd. Niet de snelste visser maar hij slaat nagenoeg nooit mis en verspeelt bijna niets, ook een kwaliteit ! En dan tik je met ruim 23 kg toch als 2e aan. De man op staart won met 25 kg. Richard zat midden in het eerste D vak en viste daar een puike wedstrijd met de bolohengel met als resultaat een keurige 5e plek.

Vak E. John Savelkoul kon op E2 redelijk de schade beperkt houden. Het juiste moment kiezen om, over te schakelen van vaste stok naar bolo was de voor hem de steutel. Net een half uurtje te laat, zoals hij dat zelf ingeschatte. En dan onze oude krijger Dirk op E 11 met een paar plekken verder op Gunter Horler, de te kloppen man op het Silokanaal. Dirk vist alleen met de bolo ruim 9 kg vis bij elkaar en werd 4e , bijna had hij Gunter “liggen” die 2e werd. Morgen ga ik eens kijken hoe mister “silokanaal” het aanpakt.

      Dirk Ekkelenkamp

Stand na 1e wedstrijddag

Totaal als teams staan we na de eerste dag 15e en 19e van de 47 teams. Het gat naar het podium is te doen. Winnaars hebben een plan en verliezers een excuus. Wij hebben een plan.


Ook de zeer bekende Bob Nudd is van de partij


2e wedstrijddag - 30 oktober

Het plan voor vak A en B is rustig aanvoeren en vanaf de start proberen enkele voorntjes met de vaste hengel te vangen. Maar wel alert blijven! het is en blijft het Silokanaal en voor je het weet moet je wel vol aan de bak. En iedere visser had meerdere bolohengels opgesteld. Bolo vissen kunnen wij ook en de strijd vol aangaan met dat type visserij was het moto.

Richard en Christiaan vangen bijna al hun vis in vak A met de bolo en dan in de gewichten van 3 en 4 kg. Een hele verbetering in het gewicht ten opzichte van gisteren.

In vak B blijkt het vanaf de start bingo, de ene naar de andere vis wordt gevangen. Bizar; gisteren drama en nu top. Zowel Arjan als John Savelkoul hebben een bliksemstart met de vaste stok. Maar dan na 2 uur vissen moet je over naar de bolohengel, daarmee vang je minder maar wel zwaarder vissen op 20 meter uit de kant. Arjan kiest exact het juiste moment en scoort een 3e plek. John besluit het af te maken met de vaste stok, hij vangt immers elke inzet een vis. Alleen kleiner… een prima 5e plek met 6,5 kg kleine voorntjes is zijn deel.

Vak C
is wederom geweldig, nog beter als gisteren wordt er nu over de hele linie vis gevangen. Jo en Meindert hebben het  taai, beide hebben sterke buren waar ze zich met kunnen meten. Met rond de 15 kg vis worden ze 8e en 9e in het vak. Ik zag ze werken en tot het laatste moment er vol voor gaan. Prachtig ! 

                                                                                          Meindert de Boer

Vak D
een moeilijk vak omdat de verschillen in goede en slechte plekken wel erg groot zijn. John Vallen en Dirk deden er alles aan om de schade te beperken. Met een 12e plek lukte Dirk dat het beste. Geloof het of niet hij heeft de afgelopen 2 wedstrijddagen geen vaste hengel aangeraakt. Over vertrouwen gesproken.

Vak E
het bolo vak bij uitstek. Naast Patrick en Jurgen hebben ook Gunter Horler en Ralf Herdlitschke daar geloot. Twee absolute kanjers op dit water. Wil je wat leren van deze visserij, dan zijn dit de twee aangewezen personen. Jurgen en Patrick hadden maar één keus! met de 7 meter lange bolohengel, een dobber van 15 gram starten en dan op 20 meter vis vangen… Dat betekent in de praktijk 4 uur lang; ingooien 30 sec driften binnen draaien , aas controleren, ingooien en balletje bijvoeren.. Hun armen deden zeer, en het resultaat was gemiddeld.
Midden in het eerste E vak stond Ralf. De dag ervoor een kansloos stuk. Ralf vangt bijna 24 kg ruim 100 vissen. Hij stuurt en speelt met de bolo alsof het een vaste stok is. Een genot om te zien. In het tweede E vak zit midden in Gunter. Een kanjer met de vaste stok en bolo. Vangt daar even 21 kg. Beiden 1e in hun vak.

Gunter heeft nog een andere specialiteit, het zien van beten die niemand ziet. Hoe vaak ik dat niet gehoord heb. En inderdaad na ruim 15 minuten hem te hebben staan te bewonderen begreep ik er nog niets van, hoe kan dat? Totdat ik geholpen werd door een vriendelijke oude bekende, ooit ontmoet tijdens de 6 landen in Florence. Zijn zoon vist nu met Gunter in een team. Geniaal zijn manier van vissen… meer zeg ik niet. Binnenkort komt er een DVD uit over “mister Silokanal” ik ben benieuwd wie het ziet.

Totaal resultaat

 

De team resultaten waren middelmatig, 15e en 25e in een deelnemersveld van 47 teams.
Ons gouden lichtpuntje is Arjan Klop die beslag legde op een keurige individuele 5e plek.

 

   << De vangst van Arjan Klop wordt gewogen, 23 kilo !!
        Goed voor een 2e plaats op de 1e dag.

 

 

 

 

Verslag : Stefan Verhoeven

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.