HSV Service

Vissteigers Annerveenschekanaal in gebruik genomen

5054
09 nov 2010

Op vrijdagmiddag 5 november namen de leerlingen van groep 7 van openbare basisschool de Badde de vissteigers in het Grevelingkanaal officieel in gebruik.

Het feestje begon met een visles in de klas door federatie-vismeesters Bart Franke en Cor Eleveld. Hierna gingen de kinderen naar de vissteiger, die pal voor de school aan het kanaal ligt, waar de hengels al klaar lagen.

Wethouder J.B. Wassink van de gemeente Aa en Hunze sprak de kinderen bemoedigend toe, waarna het vissen onder leiding van de vismeesters kon beginnen. De kinderen bleken goed te hebben opgelet, want ze wisten menig visje te vangen.

De steigers zijn niet alleen voor vissers, maar ook voor vaarrecreanten geschikt. Om het verband tussen het dorp, het kanaal, de steigers en de in het kanaal levende vissen te benadrukken, zijn in de steigers afbeeldingen gefreesd van 5 in het kanaal levende vissoorten. De steigers hebben de naam gekregen van de vissoort die erop is afgebeeld: aal, snoek, baars, brasem en blankvoorn.

De steigers in Annerveenschekanaal zijn gerealiseerd in opdracht van de gemeente Aa en Hunze met cofinanciering van het Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling en de Hengelsportfederatie Groningen Drenthe, die hiervoor ondermeer aanspraak maakte op het Fonds Verbetering Sportvisserijvoorzieningen van Sportvisserij Nederland.

Bron: Hengelsportfederatie Groningen Drenthe

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide