HSV Service

Kritiek op de KRW-vismaatlatten voor stilstaande wateren

7518
25 jan 2011

In de eerste H2O van 2011 is dit artikel verschenen: Voorstellen voor verbetering KRW-vismaatlatten voor M-typen. De visstand is een van de biologische kwaliteitskenmerken van de Europese Kaderrichtlijn Water.

-> Lees hier het artikel (PDF)

Voor de visstand zijn daarom doelstellingen geformuleerd en zogenaamde maatlatten opgesteld. Voor de sportvisserij is het van belang dat (vis)doelstellingen realistisch en haalbaar zijn, omdat uitvoering van de plannen sterk bepalend is voor de ontwikkeling van vissoorten, visgemeenschappen en daarmee de sportvisserijmogelijkheden.

Sportvisserij Nederland heeft vorige jaar bureau Tauw gevraagd de KRW-maatlatten voor vis en de gemaakte keuzes tijdens het proces van totstandkoming van die maatlatten eens tegen het licht te houden. Doel hiervan was bouwstenen aan te leveren voor de evaluatie van de vismaatlatten voor de gebufferde M-watertypen (meren, plassen, kanalen en sloten). Dit evaluatietraject vindt momenteel plaats. De conclusies uit het rapport van Tauw maken duidelijk dat de KRW-visdoelen herziening vragen. Hier wordt een aantal aanbevelingen voor gedaan.

-> Meer KRW nieuws

-> Meer over KRW

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide